Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leimirhuset får bygga ut

Leimirhuset har fått bygglov för en fem våningar hög tillbyggnad i östra hamnen.

Fastighetsbolaget Leimirhuset äger byggnaderna på Sjötullsgatan där A-assistans är inhyst. Planen är att bygga ut husen med fler kontorslokaler som ska hyras ut.

Tillbyggnaden är fem våningar hög, något som inte föll alla ledamöter i smaken när ärendet kom upp på byggnadsnämndens senaste sammanträde.

– Vi har haft diskussioner om det men kom fram till att vi var tvungna att godkänna det, säger nämndens ordförande Ann Berg (FP).

Den huvudsakliga anledningen till det är att det inte finns någon höjd angiven i detaljplanen för området. Därför hade det varit svårt att motivera ett avslagsbesked.

– Det blev någon miss där, men vi har lärt oss att man verkligen ska se till att höjder är angivna.

Ann Berg tillägger att nu när man vet att även Hudiksvallsbostäder har planer på att bygga hus med upp till åtta våningar i området blir höjden mindre störande. Två ledamöter reserverade sig dock mot beslutet.