Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leica V-LUX 30 en resekamera med stil

/

Nu kommer Panasonic Lumix TZ20 i ett något stiligare format och med Leica-logga i stället.

Annons
Nu kommer Panasonic Lumix TZ20 i ett något stiligare format och med Leica-logga i stället. Leica V-LUX 30 har liksom Lumix TZ20 bland annat 14 megapixel, 16x optisk zoom från motsvarande 24-384 millimeter, GPS, pekskärm och filmning i HD 1080i. En utmärkt resekamera tyckte vi om Lumix TZ20, detsamma gäller troligtvis för V-LUX 30.

Det är inget nytt att Leica paketerar om Panasonics kompaktkameror i ett något stiligare skal och säljer under eget modellnamn och med Leica-logga. Med föregångaren till Leica V-LUX 30 var det samma sak liksom med till exempel Panasonic Lumix LX5 och dess Leica-kompis D-LUX 5.

Panasonic Lumix TZ20, som vi testat, och nu då Leica V-LUX 30, är tänkta för dig som vill kunna ta telebilder utan att behöva släpa på en större kameran än vad som går ner i byxfickan. Inbyggd GPS och stort zoomomfång gör att epitet resekamera passar utmärkt. Läs testet av Lumix TZ20 här.

De största skillnaderna mellan Lumix TZ20 och Leica V-LUX 30 är skalet – Leicas versioner av Panasonickamerorna kommer ofta i ett stiligare skal – och priset. Det rekommenderade cirkapriset för V-LUX 30 blir 5 695 kronor inklusive Photoshop Elements 9 och Premiere Elements. Rekpriset för TZ20 ligger på 3 800 kronor.

I juni kommer V-LUX 30 ut på marknaden.


/Elin ParmhedKamerabild.se

Mer läsning

Annons