Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ledarskribent i sagovärld

Jägare är ständigt en påhoppad grupp och en utbredd fobi kommer i dagen då saker inträffar.

En kvinna mördas tragiskt i norra Sverige och förövaren namnges kategoriskt som jägaren och vid rovdjursangrepp på människor är det självförvållat och välförtjänt om en jägare drabbas, listan på detta fenomen kan göras lång.

Uttryck i samma riktning färgar LJP:s ledare (7/7) och skribenten tycks leva i en sagovärld utan sans och reson där avsaknaden är total för landsortsbefolkningens problem med de stora rovdjuren.

Att så verklighetsfrämmande få påstå saker utan minsta belägg tenderar gränsen för någon sorts berättingadenivå och tal om landsortmaffia med mera är raljerande och framhäver bilden av en mycket okunnig och människofientlig person.

Att ange antalet kriminellt dödade vargar i säkra siffror komna från inrättningar som livnär sig på rovdjursförvaltning är talande särskilt som personer dömda för jaktbrott av den arten är sådana som i god tro anmält sig själva.

Slutligen får jag en del av förklaringen till ledarens fientliga innehåll då författarens nuna dyker upp, Elin Lundgren, socialdemokrat i öppen dager. Vinner hennes företrädare regeringsmakten med hjälp V och MP vid nästa val ska alla veta vad vi har att vänta: mer inplantering av rovdjur, ingen rätt att skydda egna djur, försämrat landsortboende med mera.

LGE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel