Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ledarsidan nominerad till fem priser i Almedalen

 
Almedalsveckan 2017
Visa alla artiklar

Du läser just nu en ledarsida som är en av Sveriges mest engagerande lokala sidor. Vår digitala hemvist helahälsingland.se har nominerats till hela fem av tio priser som Idagora kommer att dela ut i Almedalen.

Annons

"Jag säger som alltid, det är väldigt hedrande att vara nominerad. Som ett kvitto på att vi lyckas sätta Hälsinglands ledarsidor på Sveriges opinionskarta. Att vi har en engagerad läsarkrets visste vi redan", säger Lilian Sjölund, politisk redaktör på helahälsingland.se och för Ljusnan, Ljusdals-Posten och Söderhamns-Kuriren.

Idagora är en samlingssida för liberala, centerpartistiska och moderata/konservativa ledarsidor och som varje månad mäter alla ledartexters genomslag i social medier. De 50 mest engagerande lokaltidningsledarna publiceras på en topplista, där brukar helahälsingland.se ha mellan 4 och 10 placeringar varje månad.

Inför fjolårets prisutdelning var helahälsingland.se nominerad i fyra kategorier. Det blev vinst i slutändan för mest engagerande i kategorin försvar samt det stora totalpriset som årets lokala ledarredaktion. Nu kan det alltså bli hela fem priser, efter att ledarsidan är en av tre finalister i kategorierna välfärd, populism & extremism, landsbygd, försvar & utrikes och totalpriset.

Läs mer: Storslam för Mittmedia när Idagora delade ut priser

"Jag trodde inte vi skulle kunna överträffa fjolårets antal i nomineringar, men det här är oerhört glädjande och visar vilken kombination av bredd och spets vi har på våra skribenter och ämnesval", förklarar Patrik Oksanen, politisk redaktör på helahälsingland.se och Hudiksvalls Tidning.

"Det är också inspirerande att få veta att man i någon mån lyckats med sina ambitioner, att göra det lokala till en nationell angelägenhet och vice versa, spegla riksnyheterna i lokalsamhället", säger Lilian Sjölund.

"Den kategori jag är extra glad för är att vi nominerats för vår bevakning av populism och extremism, här har både Lilian Sjölund och jag bidragit med olika bitar i en opinionsbildning som satt avtryck på nationella planet", säger Patrik Oksanen.

"Och får jag välja ett pris som jag hoppas lite extra på, förutom att försvara mästartiteln "Årets Lokala ledarredaktion", så är det just populism/extremism."

Lilian Sjölund fick tidigare i år Hummerkniven av Aftonbladets Kultur och Patrik Oksanen blev utsedd till Årets Ledarskribent av Dagens Opinion. Det är två jurybaserade priser, till skillnad från Idagora som bygger mätbar data.

Men just kombinationen av den bedömningen som en jury gör och faktiskt statistik gör att det är lätt att konstatera att den sida du läser tillhör en av Sveriges bästa och mest unika ledarsidor.

Vi tackar er läsare för förtroendet och hoppas att vi kommer fortsätta att engagera er!