Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ledarpolitiker med ett sjukt synsätt borde sjukskrivas!

Det är med sorg jag läser Anders W Jonssons bedrövliga insändare (18/6), som med all säkerhet både retar och kränker massor av människor runt om i samhällets alla hörn.

Anders Jonsson dravlar om en massa statistik som pekar på att långtidssjukskrivningarna har minskat kraftigt nu när det äntligen finns tydliga riktlinjer att följa! Det är så man kan spy galla när man läser detta inkompetenta uttryck när det är år 2009!

Humana och tydliga riktlinjer skulle ju ha bestämts för flera hundra år sedan, om jag fick bestämma! Vad har ni gjort under alla dessa år? Jo, kostat en massa pengar och gottat er själva!

Och det är väl inte så jävla konstigt att långtidssjukskrivningarna minskar när människor med olika sjukdomar får gå hela dagarna, och nätterna, med en ”skarpladdad pistol” mot tinningen! Och det värsta är att det är ni, som bestämmer i detta avlånga land, som håller i avtryckaren! Den som är sjukskriven vet inte om det ska smälla, eller när det smäller. Inte konstigt att de får sömnstörningar, nedstämdhet och koncentrationssvårigheter vid längre sjukskrivningar.

Anders Jonsson skrev också om hur han fått beskrivet att det är som ett svart hål och vara sjukskriven. ”Ingen hjälp, ingen behandling, ingen rehabilitering och ingen kontakt med arbetsplatsen”. Tror jag det när det dras in resurser inom vården! Vad gör politikerna? Jo, ändrar reglerna och kör med ”pistoltricket”. Effektivt? =Absolut! Humant? =Vi människor vet svaret på det!

Varje gång det måste sparas pengar så har det slarvats med de resurser som finns. Konstigt nog så låter vi dem som inte ens vet exakt vad de har på sina egna konton ha hand om skattepengarna! (Med mig som arbetsgivare hade de fått sparken direkt!)

Ledare av alla de slag med ett sjukt synsätt är en fara för oss övriga i samhället. Jag vill att dessa inkompetenta varelser säger upp sig med omedelbar verkan! Tror ni att de gör det bara för att jag vet att det vore det bästa? Nej, men med samma tydliga riktlinjer som de använder sig av mot de sjukskrivna blir det sannolikt ett bättre resultat. En ”pistolmynning” mot tinningen, hux flux, så säger de flesta upp sig. Men några få kommer att låta mig få trycka av så att de går under. Det är precis vad som just nu sker mot de långtidssjukskrivna när de straffas bara för att deras kroppar inte är förmögna att arbeta.

Niclas Lindberg

100 procent sjukskriven, men rättvis!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel