Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinst i välfärden – enbart för läkarna

/

Det är mycket som inte går ihop i landstinget Gävleborg. Men när inte ens ord och handling överensstämmer längre, börjar det bli allvarligt.
Hur ska vi egentligen tolka att landstingets rekryteringsbonus används till att ragga läkare från privata Carema till de egna hälsocentralerna när S- och V-politiker samtidigt gastar om att vinster i välfärden måste stoppas?

Annons

Vari ligger skillnaden på att enskilda läkare eller företagare tjänar storkovan på en desperat rekryteringspolitik?

Bakgrunden är denna: Fyra Caremaanställda läkare i Gävle har fått en så kallad sign-on bonus på 500 000 kronor var för att jobba två år på en landstingsdriven hälsocentral, också i Gävle.

Primärvårdschefen har motiverat tilltaget med att det var en angelägenhet att läkarna stannade kvar i länet.

Nu hade ingen av dem en tanke på att lämna länet eftersom de redan arbetade på Caremas hälsocentraler, i länet. Två av dem hade till och med redan sagt upp sig hos Carema – och sökt jobb hos landstinget.

Primärvårdschefens förklaring är fri för tolkning, " På ett drygt år har vi tjänat in pengarna om man jämför med motsvarande kostnad för stafettläkare".

Men vad i hela friden betyder det? Om läkarna redan jobbar på hälsocentraler i länet och till och med har tänkt lämna Carema för att söka jobb i landstinget helt frivilligt och på eget initiativ, då är väl inte en rekrytering av stafettläkare ens aktuell?

Nu konstaterar landstingsråd Tommy Berger (S) att det visserligen är ovanligt att använda bonusen för att rekrytera inom länet. Men regelverket är skrivet på detta sätt så ingen har egentligen gjort något fel.

Jaha. Undrar just hur reaktionen blivit om situationen varit den omvända: Carema hade betalat miljoner för att sno läkare från landstingsdrivna hälsocentraler. För skattebetalarnas pengar...

Frågan om ojust konkurrens har mycket följdriktigt väckts. Få privata aktörer kan strössla med sådana förmånliga villkor.

Nästa vecka är det landstingsfullmäktige i Bollnäs. Nog vore det på sin plats med en rejäl och djupgående politisk diskussion om landstingets personalpolitik, läkarbrist, rekryteringsbonusar och skyhöga stafettläkarkostnader (näst högst i landet).

Oppositionen har vid flera tillfällen försökt väcka frågan. Bland annat genom att peka på att det kanske handlar om arbetsmiljö mer än kronor och ören, men avfärdats av majoriteten.

Oppositionsråd Alf Norberg (V) vill slopa bonusar och jobbar för att Sveriges kommuner och landsting ska införa ett slags nationellt regelverk.

Som sagt, inte blir vinster i välfärden mer etiska, för att de enbart är läkarna förunnade.

Mer läsning

Annons