Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skumpa istället för att skrumpna

/

Samma dag som det blev en riksnyhet att Söderhamns kommun i samarbete med Arbetsförmedlingen hjälper unga arbetssökande att flytta till Oslo för att hitta jobb, rapporterades det om att det de närmaste åren kommer att 500 anställda inom Hudiksvalls kommun gå i pension. Under den kommande tioårsperioden kommer en tredjedel av personalstyrkan att gå i pension. Det senare är inte unika siffror, generationsväxlingen inom den offentliga sektorn har det talats om länge och utbrett.

Annons

Men varför flyttas då ungdomarna till Norge för att servera champagne, i stället för att utbildas till kommunerna i Hälsingland?

Det ena utesluter inte det andra. Om du är outbildad och arbetslös nu, är inte lösningen alltid att utbilda sig och vänta på ett jobb om några år.

Och den som gör ett jättebra jobb i en butik på Karl Johans Gate är inte nödvändigtvis den som har det bästa handlaget med äldre på Hällagården i Bollnäs.

Men värt att ha i åtanke är att en hel del unga svenskar får jobb inom omsorg, hälsa och på "barnehager" i grannlandet, vilket ger erfarenheter som kan gagna Sverige framöver.

För om omsorgsyrkena ska fungera måste vi se på dem på ett annat sätt. Det kan inte vara sista lösningen, i brist på annat, att jobba med människor inom vård och omsorg. Om hälsonivån i den äldre befolkningen är oförändrad kommer den offentligt finansierade äldreomsorgen behöva förstärkas med cirka 60 procent för att år 2040 kunna upprätthålla en omsorg med samma ambitionsnivå som dagens. Och det utan försök att beräkna kostnaderna för att möta fyrtiotalistgenerationens anspråk när de behöver äldreomsorg. Det är en generation som är vana att ställa krav, och få genom det de vill. Och då krävs det också att personalen är den bästa. Personalens villkor är en helt central faktor för att skapa en god omsorg. Yrkets status måste höjas och det kan göras genom mer kompetensutveckling och höjda löner.

Men att bara säga att jobben kommer hjälper ingen i dag.

En vanlig åsikt bland kommunala företrädare är att det är ett problem att unga människor flyttar. Men kommunerna bör inte vara så rädda för att unga människor tar en sväng ut i världen för att vidga sina vyer. Vi kan inte erbjuda allt en ung människa kan tänkas önska på plats här i Hälsingland. Det behöver inte vara ett problem. Utbildningar, resor, jobb, äventyr och nya upplevelser formar människor och får oss att växa. Utmaningen ligger i att få dem att komma tillbaka till Hälsingland sedan.

Oslo-resorna löser inte alla utmaningarna på arbetsmarknaden lokalt. Exemplet Söderhamn har mycket att arbeta med, både nyföretagsamheten och företagsamheten hamnar efter plats 250, av landets 290 kommuner i rankingar. Och vare sig Bollnäs eller Hudiksvall utmärker sig med allt för goda placeringar på liknande listor. Svenskt Näringsliv kritiserar Söderhamns satsning och menar att när ungdomarna väl är på plats i Oslo kommer de inte att betala skatt i Söderhamn, och att satsningen är ett curlande av ungdomar som betalas för att lämna hemkommunen.

Men kanske kan stödet ut på arbetsmarknaden, den här gången i Norge, göra minnet av den gamla hemstaden, ljus. Om några år, när glittret i den norska huvudstaden mattas av, kanske en och annan kan tänka sig att komma tillbaka till hemstaden.

Redo att ta sig an jobben inom kommunen som kräver mycket mer än en knappt avslutad gymnasieutbildning.

Mer läsning

Annons