Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ALMEDALSBREVET: "Kartritning, prepping och shorts"

/

Annons

Kära läsare!

Solen över Visby fortsätter att skämma bort era utsända. Jag tog och ordnade regionfrågan, hittade en flannellograf så jag kunde sätta ihop Gävleborg och Uppsala. Träffade också civilministern Ardalan Shekarabi (S) på samma plats där han pratade om regionprocessen och statens ansvar.

– Det kommer att bli hårt, det kommer att bli svårt när det gäller gränsdragningar. Vi har svåra beslut vi måste hantera, förklarade Ardalan Shekarbi

Bakgrunden har vi skrivit om tidigare, framtidens sjukvård behöver ha fler invånare för att hålla en jämn nivå över landet. Miniribban är en halv miljon invånare, helst mellan 1-2 miljoner. Och de som ska knåda regionpolitikerna att hitta varandra i vem tar vem kommer att få en nyckelroll, men ingen frälsarroll.

– De förhandlingspersoner som utses är inga Messias, sade Shekarabi under utfrågningen.

De här personerna ska utses snart, mer snart än snart om man säger så. Så snart att kanske kan det vara som så att trycket inte ens hinner torka. Sådana här gånger älskar ju en tidningsman att spekulera, två ska utses, en borde vara moderat och en socialdemokrat. Moderaten skulle kunna vara Anders Knape, tidigare ordförande i SKL, eller varför har inte Shekarabi med landshövdingeposten tänkt ut ett sidouppdrag för Per Bill?

Träffade en annan Gävlebo och en hälsing på Försvarspolitisk Arena. SSU-ordföranden Ellinor Eriksson och riksdagsledamoten Åsa Lindestam frågades ut, bland annat om de skulle kunna klara sig 72 timmar utan el och samhällsfunktioner. Finns internet då, sade Eriksson lite skämtsamt och höll upp nejskylten. Lindestams ja var tryggt förankrad med vevradio och förnödenheter varvid Eriksson fick inse att bästa stället att bege sig var till Lindestam.

– Jag har ju släkt i Söderhamn, förklarade Eriksson som har en till backup i Hälsingland.

På just den frågan som ställdes är min rekommendation, lyssna mer på Lindestam än Eriksson. Se till att du kan klara dig i 72 timmar själv.

För övrigt har jag avslöjats med shorts i Expressen. Jag får skylla på att det är varmt.

Mer läsning

Annons