Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alkoholtest rena rama sjukhussåpan

/

Nurse Jackie för en ojämn kamp i Sveriges Television på onsdagskvällarna.

På All Saint Hospital i New York kämpar hon med dödssjuka patienter, hysteriska arbetskamrater och ett alltigenom överskuggande tablettmissbruk.

Hon kommer ofta undan med sin yrkesskicklighet och humor, men det är klart, hennes arbetsgivare kan inte acceptera knarkandet på arbetstid hur länge som helst.

Annons

En svart komedi som vi är många som följer. Gör landstingets personalchef Karin Rydstedt detsamma?

Gävleborg ska som första landsting införa alkotester för 6 700 anställda med början i höst. Företagshälsan dyker upp oanmäld och anställda väljs ut slumpvis för att genomgå blåstesterna. Har du mer än 0,2 promille tas du ur tjänst och skjutsas hem.

Personaldirektören anger tre skäl: patientsäkerheten, arbetsmiljön och att det är lättare att göra något åt ett missbruk om det upptäcks i tid.

Harmlösa motiv som få vågar ifrågasätta. Fackets enda protest hittills kom när en ambulanssjukvårdare avkrävdes alkotest utanför arbetstid.

Nu ska vi inte förvillas att tro att landstinget har större missbruksproblem än andra arbetsplatser.

Eftersom det jobbar så många inom sjukvården förmodar ledningen att personalen har lika mycket problem med spriten, som övriga delen av befolkningen.

Med den logiken borde hela Sveriges befolkning alkotestas.

I själva verket är det här ytterligare ett steg mot omotiverad övervakning och kontroll av anställda.

Ingen kommer att protestera, för protesten i sig är suspekt. Ungefär som när övervakningskameror hängs upp överallt och de rättrådiga alltid svarar: Jag har rent mjöl i påsen så mig gör det inget.

Men den som vägrar, av integritetskränkande skäl, får finna sig i att bli betraktad som en riskperson, bli föremål för en internutredning och stängas av från sitt arbete.

En personalchef förmodas inte ha järnkoll på 7000 anställda.

Det finns avdelningschefer, klinikchefer, skyddsombud och arbetskamrater med ögon och öron. Alla noterar och är medvetna om när någon faller utanför ramarna, börjar slarva, sjukskriver sig varje måndag, luktar sprit eller ser allmänt glåmig ut.

Att inte vilja eller våga ta itu med personalproblem är inte samma sak som att man inte har sett dem.

På alla större arbetsplatser finns det utarbetade riktlinjer för hur en alkoholist ska hjälpas. Det finns ett regelsystem för hur många gånger den anställde får misslyckas innan det är risk för avsked.

Det vore oerhört mycket effektivare att hjälpa missbrukarna än att misstänkliggöra hela personalstyrkan.

Som om Nurse Jackie skulle sluta knapra piller för att hela All Saint Hospital drogtestas.

Mer läsning

Annons