Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ledare med erfarenhet

Som barn var Oscar Jonsson själv med i Pojkprojektet.
I dag är han 16 år och ställer upp som ledare och förebild för andra.

– Det här är ett ställe där jag fick någon att se upp till, säger han.

Pojkprojektet har hunnit fylla 14 år och i helgen hölls den årliga höstträffen. Projektet startades av Laila Lindberg och riktar sig till pojkar som saknar en fadersgestalt i livet. För sju år sedan fick det dessutom en motsvarighet för flickor, kallat Lillasyster.

Oscar Jonsson var en av ledarna som i lördags samlades på Hällåsen för lekar, grillning och bad i simhallen. Han kom i kontakt med Pojkprojektet redan som sjuåring, efter att hans pappa gått bort.

– Jag vart av med farsan när jag var liten. Det här var ett ställe där jag kunde hitta en förebild, någon att se upp till, säger Oscar Jonsson och blickar ut över barnen som leker omkring honom.

När han för tre år sedan fick frågan om han ville börja som ledare fick han chansen att hjälpa barn på samma sätt som han själv fått stöd. Han valde att ställa upp.

– Vi hittar på roliga saker tillsammans, vi grillar och går på utflykter och grejer. Det är mysigt, säger han.