Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ledamot vill hoppa av nämnd

Olika syn på demokrati och öppenhet ligger bakom en ledamots begäran att få avsluta sitt uppdrag.

I sin begäran ställd till Svågadalsnämnden och Hudiksvalls kommun skriver Peter Eriksson, Västerstråsjö, att orsaken till avhoppet rör hans personliga värderingar och tankar gällande demokrati, öppenhet och yttrandefrihet.

- Jag tycker inte att nämnden har förmågan att samarbeta. Den är heller inte öppen och inbjudande gentemot invånarna, till exempel har man stängt mötena för allmänheten. Jag har helt enkelt inte samma syn på det här som de andra ledamöterna, säger Peter Eriksson.

Vid Svågadalsvalet i november 2010 hamnade Peter Eriksson på tredje plats när man räknat antal röster och han är väl medveten om att hans avhopp nu kan kännas som ett svek mot dem som röstat på honom.

- Men jag kan inte åsidosätta mina ideal och värderingar. Visst är det jättetråkigt för jag har fortfarande mycket att ge.

Nämndens ordförande Sven-Erik Eriksson tycker inte att man i nuläget har anledning att ta till sig något av Peter Erikssons kritik, enligt honom anser även övriga ledamöter att nämnden förs i en demokratisk anda.