Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LBK föll i årets viktigaste match

Ineffektivitet och försvarsslarv var det som definitivt fällde Ljusdal i årets viktigaste match.

– Vi kommer inte alls upp i nivå i dag, säger Ljusdalstränaren Björn Böna Eriksson.

Förlust mot Gais med 2–6 och nu ökar dramatiken i kvalet.

12 missade hörnor, flera fina lägen och försvarsslarv och kvällen var förstörd för Ljusdal i den viktiga kvalmatchen mot Gais.

Ändå var det Ljusdal som tog initiativet och hade ett rejält tryck under de första 25 minuterna. Ledningsmålet kom också av Mattias Sand på en hörnretur. Men vad hjälpte det när Tony Eklind grundlurade LBK-försvaret och friställde Eric Claesson på ett lyft bara halvminuten senare. Tremålsskytten i matchen, Claesson gjorde inget misstag utan satte enkelt kvitteringen.

Så kom chansen för LBK, när bortalaget drog på sig två utvisningar på bara fem minuter. Bägge för bentackling på kalle Mårtensson.

Men i stället för att hemmalaget tryckte in en högre växel var det i stället Gais som på nytt lyfte sig till ett friläge. Den gången var det Olle Hultqvist som friställde Jacob Bucht, när Ljusdalsförsvaret på nytt hamnade fel.

– Jag vet inte vad som händer där. Det får ju egentligen inte hända att vi släpper till så enkla mål i det läget, säger Ljusdalstränaren Eriksson.

Strax efter visade Göteborgarna ytterligare prov på effektiviteten som hemmalaget saknade när Jimmy Jansson stänkte in en hörna till 3–1.

Men det slarvades inte bara bakåt i hemmalaget. Ljusdal skapade under matchen 14 hörnor och massor av halvchanser, men skärpan var inte med. men Björn Böna Eriksson tycker inte det var det enda som fattades under matchen:

– Vi tar genvägar i det vi hade bestämt oss för innan och det är för många som inte tar jobbet. Det krävs mycket mer för att störa ett lag Gais. De är hetare än oss i dag och vinner välförtjänt.

12 missade hörnor?

– Ja, vi tränar och tränar på det. Jag vet inte. Det borde väl ramla in några fler på alla hörnor vi skapar kan man tycka, säger han

Vid ställningen 1–5 kom ändå till slut utdelning på Ljusdals 14:e hörna, då den ovane hörnskytten Jens Hermansson satte 2–5 i taket.

Då var det för sent.

Direktrapporten från matchen läser ni .