Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läxhjälp och lugn och ro till alla

Regeringen föreslår att det bör bli obligatoriskt för alla skolor att erbjuda läxhjälp.

Annons

Detta ska gälla oavsett om man har valt att gå i en kommunal skola eller en friskola. Läxhjälp gör att fler elever når kunskapsmålen och ökar jämlikheten i skolan – för Folkpartiet är det viktigt att alla barn ska ha samma möjligheter att lyckas i skolan!

Sedan Alliansregeringen fick makten i Sverige har de genomfört ett stort antal reformer för att återupprätta kunskapsskolan. Vi har infört nya karriärvägar för lärare för att höja läraryrkets status och en ny lärarutbildning. Omfattande satsningar har gjorts på lärares fortbildning, tidiga uppföljningar av elevernas resultat, tidiga insatser för att hjälpa eleverna och ett hårt arbete för att öka studieron i klassrummet – barn behöver lugn och ro.

Folkpartiet är tydliga: Skolan ska fokusera på kunskap, med tydliga mål, tidiga insatser och hög status för läraryrket. Alla elever ska mötas av höga förväntningar och med egen ansträngning, skolans stöd och rätt stimulans kunna nå sin fulla potential.

Läxhjälp i skolan innebär extra undervisning under organiserade pedagogiska former utanför ordinarie undervisningstid, t.ex. efter den ordinarie skoldagens slut. Detta är ett viktigt sätt att se till så att alla elever, oavsett bakgrund, får en chans att nå kunskapsmålen.

Daniel Didricksson (FP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel