Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laxburgare

Räcker till 4 stycken

Annons

600 g lax, skinn och benfri
1 liten röd lök
1 liten röd paprika
1 msk majsmjöl
1 tsk salt
salt och peppar efter smak vid stekning

Skär laxen i mindre bitar och kör snabbt till en färs i matberedare monterad med kniv. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och hacka paprikan. Blanda laxfärs, majsmjöl och salt. Blanda sist i lök och paprika. Forma färsen till fyra biffar på en vattensköljd skärbräda. Grilla eller stek biffarna tre till fem minuter på varje sida. Salta och peppra och låt vila i cirka tre minuter.

Servera med hamburgerbröd, rödlök, tomat och sallad, köpt eller hemmagjord remouladsås, eller någon annan god dressing till fisk, tycker man om wasabi kan man med fördel göra en wasabi-majonnäs till. Blanda då två deciliter majonnäs med en till tre matskedar wasabipasta på tub.

Annons