Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laurentsio i ny tv-serie

Den 7 november visar SVT det första avsnittet av åtta i sin nya serie Mot alla odds. En av deltagarna är Laurentsio Pettersson från Bollnäs.

Tittarna får följa tio människor med olika funktionshinder på en strapatsrik resa de 150 milen från Viktoriafallen i Zambia till Skelettkusten i Namibia.

Laurentsio föddes i Rumänien för 31 år sedan, med korta ben utan knäleder och med bara fyra fingrar på höger hand.

När Laurentsio var ett år lämnades han på ett barnhem och blev kvar där tills han, som elvaåring, adopterades av ett svenskt par i Hofors. År 2000 flyttade Laurentsio till Bollnäs.

Han älskar att synas i media, så när Laurentsio i april i år såg en annons om att SVT sökte deltagare till den nya serien Mot alla odds var han inte sen att anmäla sig.

I början av maj bar det av till Afrika. En månad senare var inspelningarna klara.

Det är ingen dålig utmaning Laurentsio och de övriga antagit. Att ta sig de 150 milen genom öken och djungel under extrema väderförhållanden och hela tiden med vilda djur i grannskapet kräver sin man – och kvinna. Vätskebrist och utmattning är andra faror som lurar.

- Det var jobbiga veckor. Ingen glamour, precis.