Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lättnad för Robin Olofsson – korsbandet inte av: "Jag var helt säker faktiskt"

Robin Olofsson kan pusta ut. Korsbandet i knät är inte av för andra gången på kort tid. – Superhärligt, verkligen. Jag siktar på att vara med direkt efter uppehållet, säger Söderhamns FF:s mittfältare.

Robin Olofsson, 28, skadade det främre korsbandet i juni 2014. Den 29 april tidigare i år gjorde han comeback i seriesammanhang i bortamötet med Valbo i norrtvåan.

LÄS MER: Energiliraren Robin Olofsson tillbaka på allvar

Men bara två veckor – och tre matcher – senare kom nästa smäll som tvingade honom att linka av planen i den 26:e minuten mot Ånge. Han befarade det värsta och att det var korsbandet som spökade igen.

– Jag var helt säker faktiskt och ställde in mig direkt på att det var kört. Det kändes på liknande sätt som senast och det var också exakt samma ställe på vänster knä på utsidan, säger han.

Nu har han fått svar på sin magnetkameraundersökning.

– Läkaren ringde i torsdags och gav det väldigt sköna beskedet att korsbandet är helt. Det kändes förlösande på något vis. Superhärligt, verkligen.

– Istället var en skelettskada på nedre delen av lårbenet som hade fått sig en rejäl törn.

LÄS MER: Lång väntan är över – nu är Robin Olofsson tillbaka på planen: "Fantastisk roligt"

Han räknar med att vara tillbaka direkt efter sommaruppehållet i slutet av juli.

– Jag måste ta det rätt så lugnt hela juni och får inte springa. Men sex veckor känns i det här sammanhanget väldigt kort tid. Cykla är skonsammare för knät och det är därför jag ute och öser på lite grand, säger han i telefon direkt från cykelsadeln.

Tidigare har både Marcus Englund och Filip Enarsson tvingats ge upp säsongen efter andra korsbandsskadan på kort tid.

LÄS MER: Filips mardröm fortsätter – korsbandet av igen: ”Jag tänker komma tillbaka”