Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lättnad för nyvärvade läkare

Ingen hade pratat om ett framtidsscenario som beskrevs i den strategiska planen när vi värvades till Hudiksvall som läkare.

Annons

Nyligen samlades en del av Hudiksvalls sjukhus läkarkår som har kommit till Sverige under de senaste 2–3 åren. Det fanns en stor oro angående framtiden av Hudiksvalls sjukhus. Ingen hade ju pratat om ett framtidsscenario som beskrevs i den strategiska planen när vi värvades. Det är en lättnad att se att politikerna icke godkänner en plan som skulle avveckla större delen av sjukhuset i Hudiksvall med en klar försämring av sjukvården i Hälsingland. De satte ner foten på rätt sätt. Det är också mycket positivt att näringslivet i Hudiksvall nu har engagerat sig för Hudiksvalls sjukhus (20/5). De skriver: "det är väl landstingsdirektörens jobb" att lägga fram sådana planer. Då måste man dock fråga sig: Om man föder fram en sådan plan med hjälp av fler än 100 tjänstemän under mer än ett halvår, om man tystar all kritik och bara hänvisar till ett medicinskt råd av nickedockor, om man inte känner någon inom sjukvården som har förtroende för direktören, vilket företag skulle kunna överleva med en sådan "spetskompetens"? Vem måste man byta ut där? Vi hoppas att politikerna agerar kraftfullt även i fortsättningen!

Tilman Zittel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel