Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lättad Loui nätade

Han har haft en tung säsong i Boston och under de inledande matcherna i OS har hans roll i laget ifrågasatts.

Men mot Slovenien gav Loui Eriksson svar på tal.

Först spelade han fram Daniel Sedin till 2–0 och sedan dödade han semifinalen definitivt genom att göra 3–0 bakom Robert Kristan.
– Det kändes bra, vi skapade många chanser och till slut fick vår kedja in två mål och då släppte det. Vi har haft chanser men har inte satt dit dem och nu är det något att bygga vidare på.
Kedjan med Loui Eriksson, Nicklas Bäckström och Daniel Sedin har fått massor av förtroende och istid av förbundskapten Pär Mårts men de har inte lyckats göra något mål inför kvartsfinalen mot Slovenien.
Nu var det den kedjan som stängde matchen.
– Skönt att få göra mål och det var skönt för Daniel också. Nu vann vi, vi är i semifinal och nu är det bara att bygga vidare på det här, säger Eriksson.
Det sägs att en kvartsfinal är svårast att spela?
– Det var samma sak som i VM i Globen då vi mötte Kanada. Det är roligt att spela sådana här matcher, när man vinner dem är det en skön känsla. Vi kom hit för att spela om medaljer och nu är vi i semi. Det känns fantatsiskt bra.
Vad säger du om er insats?
– Okej till slut, men det var lite slarvigt i bland, vi spelade lite brett och det kom igenom. Vi måste spela lite tajtare, säger Eriksson.

Pär Hägglund
par.hagglund@mittmedia.se