Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lätt räknas som rasist

Svar till Anonym (30/8).

Orsaken till att just kristendomen blivit så nagelfaren på denna sida är enkel. En känd kristen propagandist har outtröttligt kastat sina brandfacklor och fått svar på detta. Han har fått gott om utrymme dessutom.

För övrigt tycker jag att du har en poäng. Det går bra att dissekera kristendomen, men islam ska man liksom tycka om. Annars är man främlingsfientlig, rasist eller islamofob.

Jag har grubblat en hel del på hur det kommer sig att det parti, Socialdemokraterna, som jag fortfarande är medlem i, historiskt har varit kritiska mot kyrka, präster och kungahus, uppvisar en häpnadsväckande naivitet så fort det handlar om islam.

Hur kommer det sig att många föredrar att vara anonyma, när de inte kan köpa de gängse standardargumenten.

Man kan undra hur det kommer sig att halahippien och bästsäljaren Karen Armstrong får alla sina böcker översatta till svenska.

Världens kanske främste expert på Mellanöstern och islam Bernard Lewis har så långt jag kan se endast fått en liten bok översatt till svenska av sin enorma produktion.

Här i Sverige är det professorerna Jan Hjärpe och den leende Christer Hedin som oemotsagda får lägga sina dimridåer.

Bengt Bengtsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel