Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lätt match, Team Hudik

Team Hudik fullkomligt krossade gästande Valbo på torsdagseftermiddagen.

Visserligen hoppades och trodde tränaren Kåge Pettersson på att man skulle kunna gå vinnande ur matchen. Men att det skulle vinna med 8–2 (4–2), det hade han inte vågat drömma om.

Jenny Blomdahl spräckte nollan i 16:e minuten. Malin Jonsson hann öka på till 2–0 innan Valbo fick sitt första mål.

– Det är vi som bjuder Valbo på bägge målen. Valbos första mål var ett dåligt ingripande av oss, och andra tycker vi är en solklar offside, säger Kåge Pettersson.

Det hann bli 4–2 innan första halvlek var över, och om Valbo hade gjort ett visst motstånd i första halvlek, så var det spel mot ett mål i andra.

"Vart är ni då?", frågade sig en av Valbospelarna där hon stod ensam mitt på planen, och det var ganska signifikativt för matchbilden. Det handlade till 100 procent om Team Hudik.

I 50:e minuten hade Malin Jonsson ett skott som smet precis utanför högra målstolpen, innan Karin Weinacht kunde öka på till 5–2.

Fem minuter senare hade Malin Jonsson en jättechans innan Sofie Wixner, efter ett fint förarbete, blev serverad bollen och lätt kunde rulla in 6–2.

Och när hon ändå var på gång passade hon på att göra 7–2 minuten senare.

I den 69:e minuten kunde Ameli Enander fastställa slutresultatet till 8–2 med en hög boll som tog i ribban och studsade ner bakom den förvånade Valbomålvaktens uppsträckta händer.

Låt vara att Valbo i de sista minuterna av matchen lyckades komma igenom Team Hudiks försvar ett par gånger, men det här var helt och hållet Team Hudiks match.

– Jag är jättenöjd med matchen. Det var bra intensitet, bra aggressivitet, jag har inget att klaga på, säger Kåge Pettersson.

Valbo tippar själva att de ska vara med och störa på övre halvan av tabellen. Med det spel de levererade på torsdagseftermiddagen på Sparbanken Arena, lär inte det vara aktuellt.

– Dom var inte så bra som vi trodde de skulle vara. Vi var fullständigt överlägsna, både i spel, tempo och kondition, konstaterade Kåge Pettersson.