Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt tekniska förvaltningen få arbetsro

Annons

 

I pressen har vi informerats om att kommunchefen och kommunens politiska ledning inte tycker att fastighetsgruppen i Bollnäs kommun fungerar som den borde. Detta avser man tydligen rätta till genom att avskeda fastighetsgruppens chef, tillika tekniske chefen.

Enligt Folkpartiets uppfattning är inte lösningen så enkel.

Det finns säkert anledning att i detta sammanhang också närmare analysera kommunens ledningsorganisation och arbetsförhållandena för fastighetsgruppen/tekniska kontoret. Uppenbarligen har fastighetsgruppen/tekniska kontoret haft omfattande arbetsuppgifter och fått arbeta under tidspress. Hur har till exempel direktiven från kommunledningen sett ut? Har exempelvis kraven och förväntningarna på förvaltningen varit realistiska?

Från Folkpartiets sida ifrågasätter vi alltså kommunledningens agerande i frågan om tekniska chefen och chefen för fastighetsgruppen. Vi vet genom utsagor från flera av förvaltningens externa kunder att förvaltningens chef och medarbetare anses som professionella och kompetenta inom sina olika arbetsområden.

Tekniska förvaltningen och dess chef måste nu få arbetsro. Vid behov kan förvaltningen tillsammans med sin facknämnd säkert själv förbättra/förändra sin organisation och sina rutiner av egen kraft och inte ideligen tas i örat av kommunalråd/kommunledning, som ju inte direkt gjort sig kända för framgångsrika fastighetsaffärer.

Folkpartiets fullmäktigegrupp

Ingrid Hammarberg

Leif Jonsson

Jan Karlsson

 

Mer läsning

Annons