Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt personalen driva sjukhuset

Det spända läget mellan personalen på Hudiksvalls sjukhus och landstingsledningen i Gävle tycks inte bli bättre. Tendensen är snarare den motsatta. Nu instämmer även Gästrike-Hälsinge läkarförening i kritiken mot beskrivningen av Hudiksvallsläkaren Vincent Ugarph i förslaget till remissvar på JO-anmälan.

Annons

Sedan incidenten med remissvaret briserade i media har landstingsdirektör Svante Lönnbark och ett par divisionschefer hållit en frågestund för personalen. Det finns även tankar på en utökad dialog och därmed bättre kommunikation mellan tjänstemannaledningen och personalen på Hudiksvalls sjukhus. Det är positivt.

Att det skulle vara tillräckligt för att lugna ner personalen och återskapa det brustna förtroendet är däremot föga sannolikt. I grunden finns nämligen en stor aversion mot hela divisionsorganisationen. Och den så kallade strategiska planen sände en signal om att tjänstemannaledningen är beredd att helt avlöva Hudiksvalls sjukhus.

Eftersom den Gävlebaserade tjänstemannaledningen inte tycks intresserad av att driva Hudiksvalls sjukhus och personalen på sjukhuset vill ha kortare beslutsvägar och mer närvarande chefer vore det tilltalande om man valde att upphandla även Hudiksvalls sjukhus. Precis så som man nu gör med Bollnäs sjukhus.

Eller helt enkelt lät personalen ta över och driva sjukhuset.

Mer läsning

Annons