Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt partierna visa färg i fullmäktige

Det är skandalöst hur socialförvaltningen och socialnämnden behandlar Rengsjö.

De godtar helt felaktiga beräkningar och använder dessa som motiv till nedläggning av Ringslyckan. Ett beslut som dessutom undanhålls kommunfullmäktige med hänvisning till besparingar för att få budget i balans. Eftersom nedläggningen inte ger några besparingar 2011 och heller inte under 2012 så bör inte beslutet tas under budgetanpassning utan tas som särskilt beslut.

Denna fråga är viktig för oss i Rengsjö då vi kräver samma service som övriga kommundelar. Det är viktigt att alla äldreboenden har serviceplatser för demensbedömda äldre. Denna fråga måste upp i fullmäktige så vi får se hur partierna bedömer behovet ur en vidare politiskt bedömning och inte endast från socialförvaltningens vinkel. Denna fråga måste behandlas som viktig för landsbygdsutvecklingen och lika rätt till service.

Vi i Rengsjö kommer att demonstrera och förhindra en flytt av boenden när det blir aktuellt

Margaretha Ingeroth, Rengsjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel