Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt inte andra bestämma

Man kan avstå från att rösta, men då låter man andra bestämma över sig. Så som det var i Sverige innan vi fick rösträtt 1921.

Hur löser vi klimatfrågan i vår omedelbara närhet och i övriga Europa? Är det viktigt för oss att vi kan behålla det svenska lönesystemet i framtiden? Tycker du att jämställdhetsfrågorna behöver ett lyft i Europa? Ska man få ladda ner musik på nätet eller inte? Ska man kunna åka till en läkare i Tyskland om den svenska sjukvården inte ger snabb service? Vad kan göras för att få ner arbetslösheten i Europa? Ska vi ha ett polissamarbete över nationsgränserna? Hur ska vi arbeta förebyggande för att ungdomar ska undvika att hamna i miljöer som främjar destruktiva livsstilar?

Det här är frågor som diskuteras inför EU-valet och direkt berörs i EU-parlamentet och av Europas regeringar. Därför är EU-valet den 7 juni viktigt. Man kan avstå från att rösta, men då låter man andra bestämma över sig. Så som det var i Sverige innan vi fick rösträtt 1921.

Ta dig tid att syna politikernas argument, vilka frågor tänker de satsa på och vilka struntar de i. Och vad tycker du är viktigast, den fria rörligheten eller svenska kollektivavtal? Eller miljö, jämställdhet, jobb, personlig integritet eller rätt att fritt välja sjukvård i hela EU? Eller vill du rösta fram någon som ser nya möjligheter i ett mångkulturellt Europa?

Du kan även rösta före den 7 juni. Det står på din röstsedel var du kan rösta innan. I vilket fall vill jag uppmana dig att rösta i EU-valet och därmed påverka din egen framtid vilket är särskilt viktigt i en tid där stor osäkerhet råder!

Ronnie Karlsson

ordförande SKTF avdelning 155 Ljusdalsorten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel