Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt 9 mars bli en vändpunkt

I lördags knivhöggs fyra personer i Malmö av nazister för att de tog ner deras klistermärken.

Annons

Mindre än ett dygn senare var vi tusentals som gick ut på gatorna för att visa vårt stöd mot de drabbade och vår avsky mot det nazistiska våldet.

Vi i SAC Syndikalisterna vet vad det innebär att vara utsatta för våldet och hur viktigt det att då få solidaritet och stöd. När vår medlem Björn Söderberg mördades av nazister 1999 fick vi ett brett och oreserverat stöd från tiotusentals människor och det betydde oerhört mycket för att vi skulle kunna fortsätta vår verksamhet.

Vi behöver lära oss av varandras erfarenheter. Från fackföreningarna och folkrörelserna i Grekland, Polen och Ukraina vet vi vad en normalisering av den fascistiska rörelsen kan innebära.

Låt 9 mars bli en vändpunkt. Låt det från och med nu bli omöjligt att fortsätta normaliseringen av den växande fascistisk rörelse i Sverige och hela Europa. Låt den tiden vara förbi när människor sätter likhetstecken mellan motståndet mot fascism och fascisternas våldsamma attacker.

Låt oss gå samman och lita på vår förmåga och gemensamma styrka. Det är så det ser ut när vi stoppar fascismen.

Liv Marend

generalsekreterare SAC Syndikalisterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel