Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbilschauffören Sofie tävlar i Miss Sweden: "Mest nervös för att snubbla"

Med ett nytaget lastbilskörkort på sitt CV åker 24-åriga Sofie Westh från Edsbyn ner till Stockholm för att tävla i skönhetstävlingen Miss Sweden. I framtiden hoppas hon bli modell i USA, eller lastbilschaufför.

– Det jag är mest nervös för inför tävlingen är att snubbla i högklackat inför alla, berättar Sofie Westh som på lördag deltar i Miss Sweden.

Tävlingen som går av stapeln på Grand Hôtel har flera moment i sig där deltagarna bland annat ska visa upp sig inför en jury på en catwalk iklädd bikini, träningskläder och i finalen på kvällen – aftonklänning. Sofie har alltid drömt om att bli modell, men att söka själv till tävlingen var inget hon tänkt på.

Läs även: 60 år sedan Hillevi från Långhed blev Miss Universum

– Det var en kompis som anmälde mig. Sen fick jag komma ner på en intervju och på den vägen är det. Det har gått rätt snabbt. Men de tyckte att jag behövde gå ner i vikt, så det har jag ägnat mig åt de senaste veckorna, berättar Sofie.

Miss Sweden är en del av är en större tävling som heter Miss Queen of Scandinavia där även de andra skandinaviska länderna deltar. Vinnarna i respektive land får sedan fortsätta på större skönhetstävlingar runt om i världen. En som fick sitt genombrott genom Miss Sweden är Sofies förebild Victoria Silvstedt, som var med och tävlade i början av 90-talet.

Läs även: Vill ändra bilden av lastbilschaffisen

– När jag bestämmer mig för att ge mig in i någonting så går jag in 110 procent. Jag har satsat stenhårt inför den här tävlingen så jag hoppas att det ska gå bra, berättar Sofie.

Sofie växte upp i Edsbyn men flyttade för att gå gymnasium i Ljusdal. Efter skoltiden har Sofie blivit en riktig mångsysslare som fyller dagarna med tunnbrödsbakning, keramik och ett stort bilintresse.

– Jag kan inte så mycket om bilar, men gillar att se på dem. Sedan några år tillbaka äger jag en cab som jag kör på somrarna, berättar Sofie.

Motorintresset kommer väl till pass då hon precis har gjort färdigt sin yrkeshögskoleutbildning och har tagit lastbilskörkort.

– I sommar ska jag jobba som lastbilschaufför här i Edsbyn. Men i höst ska jag tillbaka till skolbänken i Hudiksvall och ta körkort så jag får köra lastbil med släp. Så jag får köra ännu större bilar, säger Sofie.

Fram till i höst vet Sofie vad hon ska syssla med. Därefter har hon inga konkreta planer än så länge. Enligt henne hänger mycket på hur det går och känns efter helgens tävling.

– Drömmer jag litet så blir jag kvar i Edsbyn med mina hundar och arbetar som lastbilschaufför. Drömmer jag stort skulle jag gärna jobba som fotomodell i USA, berättar Sofie Westh.

Läs även: Alla kan sjunga för välgörenhet i Edsbyn