Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbilschauffören i söndagens dödsolycka på E4 släppt på fri fot

Lastbilschauffören som suttit anhållen efter söndagens dödsolycka på E4 norr om Hudiksvall släpptes på tisdagen.

– Brottsmisstankarna kvarstår, säger åklagare Peter Olofsson. Ärendet är fortfarande öppet.

Läs mer: Kvinna död i trafikolycka på E4 - lastbilschaufför anhållen

Anledningen till att lastbilschauffören anhölls var bland annat flyktfara.

– Anhållan hade inget med skuldbedömningen att göra, som det diskuterats i media. Föraren var av utländsk nationalitet och i fall då det handlar om misstanke om brott som kan leda till att man blir gripen, anhållen och häktad anhåller man då för att ha en chans att göra en fullgod utredning.

Föraren av lastbilen är i nuläget fortsatt misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till annans död och grovt vållande till kroppsskada.

– Det är han fortfarande rent formellt tills dess jag beslutar något annat, säger Peter Olofsson.

Roland Johansson, vid polisen i Hudiksvall, som utreder ärendet, säger att det är tveksamt om det handlar om trafikbrott i lastbilschaufförens fall eller om det varit föraren av personbilen som varit ouppmärksam. På måndagen var polisens tekniker ute på platsen för att kolla om det var möjligt att någon av förarna till exempel blivit bländad.

– Men det var god sikt enligt den bedömning vi gjorde på platsen. Lastbilschauffören var inte alkoholpåverkad och det tycks som att lastbilen var ute med hela ekipaget på E4 innan olyckan skedde. Vi inväntar nu svar på även blodprover. Sådant här kan ta lite tid.

Läs även: Ung flicka påkörd i centrala Söderhamn

Läs även: Efter olyckan: 12-åriga Tess har ont överallt, men är glad att hon lever: "Jag kommer ihåg smällen."