Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbil voltade i Ramsjö

(Uppdaterad 21.15) En lastbilsförare skadades och fick föras med helikopter till Hudiksvalls sjukhus efter en trafikolycka i Ramsjö på måndagskvällen.

Det var vid 19.30-tiden som räddningstjänst och polis larmades till olyckan, som inträffade på riksväg 83 vid Kvarnsjön, strax norr om Ramsjö.
Föraren, som var ensam i bilen, skadades. En helikopter rekvirerades från Östersund för att hämta den skadade, som fördes till Hudiksvalls sjukhus. Det är i skrivande stund oklart hur allvarligt skadad föraren är.
Lastbilen har av okänd anledning gått av vägen i en kurva omkring 500 meter norr om Ramsjö kyrka.
Släpet och lasten av virke hamnade i diket, medan dragbilen hamnade på sidan och helt blockerade riksvägen. Lasten på dragbilen var helt intakt, men lossningsluckorna hamnade under dragbilen mot asfalten, varför arbetet med att bärga lasten kommer att bli tidskrävande.
Ingen kunde på måndagskvällen säga när riksvägen åter var framkomlig. Bärgare var rekvirerad, och räddningsarbetet beräknades pågå under större delen av natten. Under tiden omdirigerades trafik via mindre vägar förbi olycksplatsen.