Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lasse Stefanz-basisten släpper ny skiva efter dansbandsbråket

Den tidigare basisten i dansbandet Lasse Stefanz, Lasse Sigfridsson, släpper efter en turbulent tid en skiva på egen hand.

Nyligen förlorade Sigfridsson en tvist med skivbolaget Warner Music. Samtidigt vann han en annan tvist mot Lasse Stefanz bolag.

– Nu kan jag fokusera på det jag vill göra. Jag vill ut och spela och ge ut plattor. Musiken får komma in i första rummet igen vilket känns underbart, säger Sigfridsson till Aftonbladet.

I nästa vecka släpps samlingsalbumet ”Livets många skeenden”, med musik han gjort som soloartist sedan han fick sparken från Lasse Stefanz 2012, skriver tidningen.

Sigfridsson stämde i fjol Warner Music på utebliven royalty eftersom han ansåg sig ha rätt till en femtedel av intäkterna från Lasse Stefanz skivförsäljning och spelningar i radio och tv. Men tingsrätten gick på skivbolagets linje och Sigfridsson ska betala bolagets rättegångskostnad

Han har ännu inte bestämt om domen ska överklagas

– Jag har inte tagit ställning i det ännu. Men just nu känns det mest skönt att allt är över, säger han till Aftonbladet.

I den andra tvisten mot Lasse Stefanz bolag, där han fortfarande äger aktier, vann han mot de forna bandkollegorna och fick rätt till aktieutdelning. (TT)