Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTREXT: Hitta ut i Ovanåker släpper sju helt nya checkpoints

Friskvårdsprojektet Hitta ut i Ovanåker, som arrangeras för femte året i rad, har under 2021 varit en ännu större succé än tidigare år. Redan har man i skrivande stund uppnått närmare 1 850 deltagare.

Det är samma deltagarantal som rekordåret 2020 och då kvarstår nästan fyra veckor till projektets avslut den 3 oktober. Suget på friluftsaktiviteter har aldrig varit större och Hitta ut har tillgodosett mångas nyfikenhet på att komma ut i naturen på ett enkelt sätt.

Nu släpper Hitta ut Ovanåker dessutom en stor nyhet för året. Vecka 37 är det nämligen Folkhälsovecka i Ovanåkers kommun och då kommer Hitta ut Ovanåker att överraska genom att släppa sju het nya checkponits.

Dessa kommer få temat "seven summits" (sju toppar på engelska) och kommer bara finnas digitalt i appen Hitta ut. De blir alltså helt nya punkter för året och finns inte med på papperskartan för 2021 års projekt.

Syftet med dessa sju nya checkpoints är dels att stimulera alla som redan tagit våra 126 checkpoints – samt att peppa igång övriga lite till en slutspurt under hösten.

Under folkhälsoveckan blir det stort fokus på en mängd olika aktiviteter för att förbättra välmående och träning – och då passar Hitta ut in väldigt bra på programmet.

Än så länge är de sju checkpointsen hemliga, men ledtråden att det är riktiga "toppen-checkpoints". Dessutom säger arbetsnamnet "seven summits" en hel del om var de kommer att återfinnas. Helt klart är att de kommer passa perfekt för hela familjen, eller för dig som vill ha lite extra motivation med träningen eller ett mål med utflykten.

Andreas Davidsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel