Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: SPF:are fick lära sig om Klockarbo och äldreomsorg

SPF Seniorerna i Trönö har haft månadsträff där huvudinnehållet var att få veta mera om Klockarbos verksamhet.

Annons

Renske Renkama, chef och Carina Glämsta Liw, från personalgruppen informerade om Klockarbo, som sedan starten i Söderala 1986 utvecklats till nuvarande verksamhet vid Åsgården. Ett andningshål för både demenssjuka och deras anhöriga.

Många har genom åren hört talas om Klockarbo, men intresset från de 30-talet närvarande om att veta mera var stort. Carina, själv boende i Trönö, har arbetat på Klockarbo i många år och personalomsättningen där är mycket liten. Deras intresse och engagemang borgar för att verksamheten utvecklas utifrån besökarnas individuella intressen och kunskaper.

Klockarbo och korttidsboendet Terassen har blivit som ett kunskapscentrum för demenssjukdomar, där frågor från bekymrade anhöriga kan få professionella svar enskilt eller i grupper. Att Klockarbo är en viktig kugge i äldreomsorgen i vår kommun var alla överens om.

Innan kaffet informerade Birgit och Margitta, som deltagit i en utbildning på Bollnäs folkhögskola om vikten av att lära och utvecklas hela livet. En film om Moa Martinssons kommer att visas på Trönö bio i slutet av mars, som kan intressera många i vår generation. Tanken väcktes också på en läsecirkel framöver, vilket flera uttryckte intresse för. Ett förslag framfördes om att visa filmen om Snoddas på en månadsträff. Kaffe och bingo avslutade en innehållsrik förmiddag.

 

Birgit Lundgren

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons