Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Sonia Kjaer fick årets hedersbevis ur Lena Haglunds minnesfond

I samband med Röda Korset Forsakretsens årsstämma den 3 mars 2019 meddelades att 2018 års hedersbevis ur Lena Haglunds minnesfond tilldelats Sonia Kjaer.

Annons
Jan Haglund, Gun-Britt Rotter som tilldelades 2017 års hederbevis ur Lena Haglunds minnesfond, i mitten Sonia Högström som tilldelades 2016 års hedersbevis och längst till höger Sonia Kjaer som denna gång tilldelats 2018 års hederbevis för sina mångåriga och förtjänstfulla sociala insatser inom kretsens lokala verksamheter.

Lena Haglund, grundare av Röda Korset Mötesplats Kupan med second hand-butik & kafé i Forsa avled den 13 juni 2015. I samband med Lenas begravning har i enlighet med Lenas önskemål ”i stället för blommor” förutom till olika fonder även inkommit penninggåvor till Röda Korset, Forsakretsen. Pengarna har lagts i en minnesfond och i enlighet med Lenas önskemål ska pengarna användas inom kretsens lokala sociala verksamheter.

Kretsstyrelsen har därefter beslutat att ” varje år i samband med årsstämman bekantgörs utdelning ur fonden, 2 000 kronor till den eller de som kretsstyrelsen anser har gjort förtjänstfulla insatser inom kretsens lokala sociala verksamheter under det senaste året.”

Mötesplats Kupan i Sörforsa. Arkivbild: Ulf Borin.

Motiveringen för tilldelning av 2018 års hedersbevis till Sonia Kjaer lyder:

”Under 2018 och fortfarande har Sonia Kjaer, i likhet med tidigare år, med stort ansvarstagande medverkat i ledningen och driften av Mötesplats Kupan och second hand-butiken. Hon har på ett förtjänstfullt sätt i Lenas anda ansvarat för att leda, organisera och stödja frivilliga samt placerade personer.”

Sonia Kjaers engagemang har inte avtagit med åren, snarare tvärtom, och kretsstyrelsen är övertygad om att Lena hade önskat att en utdelning ur hennes minnesfond skulle tilldelas Sonia för hennes mångåriga och förtjänstfulla sociala insatser inom kretsens lokala verksamheter.

Jan Haglund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons