Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Nu har årets majblomma börjat säljas i Hudiksvall

De första blommorna köpte - som traditionen bjuder - kommunledarna i staden. Det var en grupp elever från Björkbergsskolan som sålde.

Annons
Kommunchef Bengt Friberg funderar på vilken majblomma han ska välja bland Björkbergselevernas blommor.

Den 11:e april kl. 12.00 var det premiär för majblommeförsäljningen i landet. Som traditionen är så köper drottningen den första blomman. Ifjol hade vi 110-årsjubileum i landet för när majblomman började säljas till förmån för fattiga barn.

Läs också artikeln: Majblomman hjälper familjen – får ekonomiskt stöd till kläder och aktiviteter: ”Barnen är så tacksamma”

Efter några års uppehåll i Hudiksvall så startade några Lions-medlemmar en lokalförening här 2008. Även i Söderhamn var lokalföreningen nedlagd så de två första åren så administrerade vi även försäljningen i Söderhamn tills en lokalförening bildades där.

Kommunalrådet Michael Löthstam valde en krans och en pin-blomma.

Och nu firar vi alltså 10-årsjubileum. Under de 10 åren så har vi genom barnens försäljning av majblommor kunnat utdela 632 000 kronor i bidrag till behövande barn genom lokalföreningen. Dessutom har säljande barn och deras skolor/scoutkår behållit 386 000 till egna aktiviteter. Alltså har majblommeförsäljningen i Hudiksvall genererat drygt en miljon till angelägna ändamål.

Kommunalrådet Jonas Holm handlar blommor av Björkbergsskolans elever i kommunhuset.

Vi har här i Hudiksvall skapat traditionen att kommunledare köper de första blommorna här. Så var det även i år då några barn från Björkbergsskolan den 11 april gick till kommunhuset för att sälja majblommor.

Majblommans lokalförening i Hudiksvall gm Charles Sundström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons