Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Musikkvällarna på GT-gården - En skattkammare för den musikintresserade

Musikkvällarna varannan torsdag på GT-gården i Jättendal, som arrangeras av MHF Nordanstig, är en riktig skattkammare att besöka för musikintresserade.

Annons

Sammansättningen av män och kvinnor som samlas med olika musikinstrument för att underhålla oss andra gör varje gång unik, med både återkommande och nytt innehåll att se fram emot.

Bengt Frykman med dragspelare

Dragspelsmusiken har en given plats med visor och folkkära delar av Sveriges musikskatt, emellanåt också något med internationell touch, från visa till schlager. Med text ur allsångshäften sjunger publiken med i de generationer av svängiga och kända låtar som tillkommit och följt med genom åren. Det är på musikkvällar och stämmor som de framförs, förvaltas och kan avnjutas livs levande. Här finns de att återupptäcka och dela med andra, vilket utgör en viktig del av glädjen.

Kurt Dahl.

Senast besökte Kurt Dahl GT-gården och sjöng kända visor till gitarr som ingår i hans stora repertoar. Kurt håller numera mest till i Stockholm, men växte upp och bodde under många år dessförinnan i Bergsjö. Han är medlem i Sällskapet Visans Vänner, Cornelis Vreeswijk-sällskapet och Evert Taube-sällskapet och publiken fick njuta av valda delar där ur.

Kjell, Karl-Erik & Johnny

Tycke och smak varierar givetvis, något som också återspeglades i låtval och innehåll. Tillsammans tolkade och blandade musikanterna visor man själv skrivit, men även Abba, Iggesundsgänget, Evert Taube etc. med olika musikaliska stilar så där lagom att intet saknades. Det framfördes också flera finstämda låtar och emellanåt fylldes salen med toner från musikinstrument och hela publikens allsång.

Efter att ordförande Kjell Andersson tackat publik och musikanter avslutades kvällen med allsång "Glöm inte bort dina vänner".

Jan-Erik Lärka

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons