Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Julbordskryssning med adventskonsert

Medlemmar från PRO-Faxe Sandarne och Söderala inledde en förväntansfull resa med
adventskonsert och julbord men vi tar det väl från början.

Annons
Foto: Karl Brodin.

Foto: Karl Brodin.

Adventskonserten på Blå Hallen, tänk att få vara i samma lokal som Nobelfesten, bara det är en upplevelse och snacka om upplevelse, det var euforiskt, programvärden Bo Aurebel presenterade de olika inslagen med rim, vilket onekligen satte en extra krydda på förväntningarna.

Stockholm Singers, Stockholms Musikgymnasiums Kammarkör, Helene Sturebergs kammarkör, Stockholm Consert Orchestra, Jonas Lundblad på orgel, solisterna Henrükka Gröndahl och Lars Johansson Brissman, skön musik och sång samt dans av Balettakademien inledde kvällen med ”Joy to the World”, sedan fick publiken sjunga med på ”Hosianna” och senare efter Sollisternas ”O helga natt” och Hallelujakören vara med på finalnumret som var ”Bereden väg för Herran.” Alla framträdanden med ljuseffekter förgyllde vår kväll.

Efter denna musikaliska spis så var det dags för vår lekamliga spis och den skulle intas på en båt, efter incheckningen var det så dags att ta del av Svenska Kocklandslagets julbord. Man står där, skådar ut över en oändlig mängd av rätter, att sillen kunde finnas i så många varianter, skulle man välja allt av det då skulle man inte orka äta något mer. Varmrätterna med köttbullar, prinskorvar och alla laxsorter måste man prova, det var mycket att välja på, så alla smakriktningar kunde säkert tillfredställas. Efter att mätt och välmående tillfredställt sina smaklökar var det dags att undersöka vad övrigt båten kunde bjuda på och det var allt från dansorkestrar, trubadurer, tävlingar, spel och dobbel men höjdpunkten var ändå framträdandet som ”The Fantastic Four” bjöd på, vilket framkallade rungande applåder från publiken. Tänk att få vara med på två höjdpunkter samma dag: Adventskonsert och The Fantastic Four, bättre kan det nog inte bli.

Karl Brodin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons