Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Hennan PRO fick lära sig om HLR

Då Hennan PRO med insamlade och egna medel skaffat en hjärtstartare, passade man på att också köra en utbildning i HLR, hjärt– lungräddning.

Annons

Mellan hjärtstopp och hjärtstartare, finns ett tidsspann som behöver fyllas upp.  Tidsspannet är beroende av hur nära hjärtstoppet hjärtstartaren finns. Då nu Hennan PRO med insamlade och egna medel skaffat en hjärtstartare, är det ur vår egen synpunkt nödvändigt att även klara delen innan hjälp av hjärtstartaren kan påräknas. En kurs i hjärt–lungräddning kunde därmed ses som ett nödvändigt komplement.

Kursen genomfördes den 4 och 9 april hos räddningstjänsten i Ljusdal under en mycket professionell ledning av Olle Björk. Att kursen genomfördes vid två tillfällen berodde på det stora intresset hos medlemmarna.

Det kan dock konstateras att behovet av kursgenomgångar är stort och att alla skall ges möjlighet att inhämta de kunskaper som är nödvändiga. Det behövs också en påminnelse och uppfräschning kontinuerligt. Framför allt behöver nya medlemmar ges den möjligheten. Vi hoppas dock aldrig behöva tillämpa de inhämtade kunskaperna.

Kurt L. Rådlund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons