Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Warpen Hockey plockade ny skalp

Warpen Hockey besegrade Ånge IK med 6-4 i lördagens drabbning i Bollnäs ishall. Det var första gången någonsin som lagen möttes så hemmalaget visste inte riktigt vad man skulle förvänta sig av NHL-proffset Elias Petterssons moderklubb Ånge.

Annons

Warpen inledde matchen stenhårt och rullade fram anfallsvåg på anfallsvåg och åkte mycket skridskor. Något man i slutändan skulle vinna på då Ånge endast kom till spel med två femmor. Jon Sonefors inledde målskyttet med ett dragskott utifrån, Andreas Arvidsson utökade på ett delikat volleyskott och Niklas Wallin fastställde periodsiffrorna till 3-0, även det ett dragskott från vänster. Därmed hade samtliga femmor i Warpen gjort ett varsitt mål.

Trots att Warpen hade en betryggande ledning med 3-0 kändes det här högst osäkert. Det var mycket slarv i egen zon och en del chanspassningar, något som skulle straffa sig i den andra perioden. Andreas Arvidsson satte snabbt 4-0 innan Ånge började spela som ett helt nytt lag.

På tre raka byten och lika många avslut reducerade man tre gånger om till ställningen 4-3. Ånge hade flera bud på kvittering men istället kunde Håkan Nordlund retsamt lägga in 5-3 efter en delikat frispelning från Jon Sonefors. Slitvargen Joel Grundh kunde kort därefter göra sitt första mål i Warpen till ställningen 6-3, återigen blev det en period med ett mål från vardera femma.

Den tredje perioden blev en kamp mot klockan. Warpen slarvade mycket och drog på sig en hel del utvisningar. Ånge försökte och försökte, men orken fanns inte riktigt där trots stundtals bländande spel. Ola Wikman gjorde flera avgörande räddningar men tvingades släppa en puck förbi sig i den tredje perioden till slutresultatet 6-4.

Sammanfattningsvis ägde lagen halva matchen vardera och det var en mycket jämn match som läggs till en av Warpens svagare insatser.

Jon Sonefors/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel