Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Vindkraft i Arbrå snurrar in pengar till bygden: "Pengarna ska utveckla föreningslivet och ge invånarna något tillbaka"

Vindkraftverk, det väcker olika känslor hos de flesta. Vissa tycker att de är fula och förstör, andra tycker ingenting och en tredje kan se det vackra i fossilfri energi.

Vissa gör utflykter till dessa mäktiga verk och gillar känslan av att känna sig liten under de kraftfulla vingarna som susar. Oavsett vad alla tycker om dessa kraftverk så tror inte jag att en enda person har något emot att föreningar kan få tillgång till en del av det som ett vindkraftverk har att ge.

Det är med glädje som Arbrå Undersvik Vindkraftfond för andra gången kan dela ut insnurrade pengar till bygden. Det ska firas tycker styrelsen och handläggare i fonden. Den 18 april på Idatorget i Arbrå kommer Arbrå Undersvik Vindkraftfond dela ut bygdepengar till flera föreningar från området. Vi tycker att det är viktigt att pengar som tjänas på landsbygden också till viss del stannar i bygden. Dessa bygdemedel ska användas till att utveckla vårt föreningsliv och ge invånarna något tillbaka.

Linda-Marie Åsberg, styrelseledamot i Arbrå Undersvik Vindkraftfond

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel