Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Vilken härlig höstupptakt med film i Strömsbruk!

En torsdag eftermiddag, det kändes lite höst i luften, men allt var så vackert! Vackert blev det också inombords, när SKPF avd 50 och VisionVeteranerna träffades i den fina lilla biografen i Strömsbruk, hos Kustleden för att få se Anders Hansers film, Benny Andersson och Orsa Spelmän 30 år tillsammans!

Johan Adlercreutz hälsade oss välkomna tillbaka. Vi var även denna gång förväntansfulla, det har ju varit så enastående bra filmer och hur skulle nu den här filmen vara?

Vilken eftermiddag det blev! Vad vi fick uppleva genom Anders Hansers kameraöga och musiken och det han berättade och spelmännen berättade. Vilken resa vi fick göra! Så djupt, så nära vi fick följa och lyssna till dessa så fantastiska musikaliska genier. Att få uppleva enorma naturbilder och få höra Koppången på fiol, då kom tårarna. Ibland blir allt så vackert, att det gör ont.

Efter filmen var det fikadags med Jaye Adlercreutz, goda fikabröd. Det blev en så skön stund att tillsammans få samtala om det vi sett och hört. Alla var lika fascinerade.

Eftermiddagen avslutades med en film om Ossmol, Orsamålet med rötter från vikingatiden, det mycket speciella språket som fortfarande talas av en del äldre. Men där vi också fick se och veta att yngre personer också vill lära sig det språket och föra det vidare.

Så skildes vi åt, efter en dag som berikat oss på många sätt. Vi gläds över Anders Hansers samarbete med Johan och Jaye, som vi får ta del av, det är stort!

Elsie Bäcklund Sandberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel