Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Vårschlager, den sista konserten för Célines barnkörer

Under 5 år har Célines barnkörer gjort konserter och uppträtt från allt från kyrkan till Lill-Babs stipendiekonsert.

De har spelat in 2 cd-skivor, en julskiva med lokala sångare och en fredsskiva med barnkören och etablerade artister, de har sjungit och medverkat som aktörer i flera teateruppsättningar och körerna har vid två tillfällen mottagit fredspris för sitt arbete mot rasism och för sitt projekt YVAR (Young Voices Against Racism). Men nu har ledaren och undertecknad informerat sina barnkörer att kören gör ett uppehåll på obestämd tid.

Körernas sista framträdande skedde i samband med terminsavslutningen. Trots det dystra beskedet om nedläggning så fick publiken möta barn och ungdomar fulla av energi som bjöd på en vårschlagerkonsert som fick alla att le och minnas alla de fina sångerna från både den svenska melodifestivalen och Eurovision song contest, från 1961 till 2015.

Kvällen till ära hölls allt mellansnack av barnen/ungdomarna själva. Det blev en färgsprakande, glad, sprallig och avspänd konsert med mycket humor. Den ackompanjerades av undertecknad på gitarr och flöjt, Helmer Olsson på Cajun och PO Andersson på bas. Stenhamreskolans aula var fylld av föräldrar, kompisar, grannar och släktingar som samlats för att njuta av denna vårschlagerkonsert och för att se körernas sista (!?) konsert.

En handfull ungdomar har varit med alla de fem år som kören existerat medan andra är nya för terminen. Men gemensamt är att de älskar att sjunga och spela teater. Vid förfrågan om hur det känns att kören ska läggas ned svarar de flesta att det känns overkligt. Men undertecknad har lovat att återkomma, så småningom, med direkta projekt med fokus på musikteater, och detta i samarbete med Vuxenskolan. Likaså kommer projektet och numera föreningen YVAR att vara vilande.

Trots passionen och kärleken till att dela med sig av musik till barn och ungdomar krävs det ibland tuffa beslut för att orka med livspusslet.

Céline Estassy

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel