Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Världens mat och bak drog fullt hus i Långhed

Det var en gemytlig stämning bland gästerna som tog möjligheten att få smaka på mat det inte vanligtvis serveras på restaurang. Under hela förmiddagen hade det internationella gänget jobbat hårt inför öppnandet.

Klockan 15 öppnades portarna och gästerna stod på rad. Innan buffén med rätter från Colombia, Syrien, Libanon, Sverige och Eritrea öppnade välkomnades gästerna av en presentation.

Att laga mat för gäster som är matintresserade är bland det bästa som finns och denna söndag så var vi 100 personer som trivdes i Långhed. Matlagarna vill med stolthet visa upp sina hemländers mat och berättar gärna.

Många gäster visade stort intresse och frågan kring om det kan bli återkommande öppet med "Världens mat och bak" fler gånger, och även om det kan matlagningskurser i Långhed väcktes. Den frågan är en trevlig fråga som nu kockarna funderar på. Kanske en internationell restaurang i Långhed - ja inte imorgon men drömmar kan ju falla in om ett tag!

Flaggor från de medverkande länderna dekorerade bygdegården och musik med olika rytmer inramade fint.

Mätta och mycket nöjda tackade gästerna för sig och vi kunde alla känna att denna söndag var en bra söndag. Gästerna visade stor uppskattning och då blir lyckan stor.

Margareta Englund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel