Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Vårkonsert med Järvsö kyrkokör

Järvsö Kyrkokör bjöd in till Vårkonsert söndagen den 22 maj 2016 i Järvsö kyrka.

Vårkonserten, med en blandning av körsång, orgel-, flygel- och fiolspel var tillägnad våren och den nyligen pensionerade prästen Gustaf Åhman.

I en välbesökt och solbelyst kyrka började kören med utvald musik ur Mozart och Bachs rika repertoar, bland annat Mjukt flödar vårens sol och Lovad vare Herren Gud.

Läs också: Läsartext om den sista konserten för Célines barnkörer

Tjusigt klädda i vitt, svart och grönt bjöd kören och rutinerade Lena Modin-Ericzon därefter på två fina sånger av Benny Andersson, Klinga mina klockor och Kärlekens tid.

Innan paus och mingelfika, på kyrktorget, spelade vår eminente organist Rolf Ericzon på flygel stycket Frühlingsrauschen av C.H. Sinding.

Kvällens solonummer framfördes, med den äran, av Jan-Erik Billner: Herren är min herde och Sjung till Herrens ära en ny sång.

EMA-K, bestående av Eva Åsåker, Maria och AnnaKarin Båggagård, underhöll med några pausnummer bland annat Gustafs Jubileumslåt.

Läs också: Läsartext om vårkonsert av Ljusdals kyrkokör

Vi fortsatte efter pausen med tre musikstycken av J. S. Bach, Lov, pris och ära, Mitt hjärta fröjda dig och Nu vilar folk och länder.

Efter en kort aftonbön av Gustaf Åhman avlutades vårkonserten med den mäktiga Hallelujakören av G.F. Händel.

Hört från någon i församlingen: "Tack alla för en fin och stämningsfull kväll."

Gert Bagge, Järvsö kyrkokör.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel