Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Vårkonsert med Bollnäs Blås

Såväl pop som visa och klassisk musik stod på repertoaren när Bollnäs Blås för andra året i rad bjöd in till vårkonsert - på söndagskvällen i Arbrå kyrka och kvällen därpå i Rengsjö kyrka.

Det var en blandad repertoar som mötte besökarna på de båda konserterna. Orkestern tog i år chansen att låta några av de egna medlemmarna visa upp sig i solostycken: till exempel spelade Pelle Saur engelskt horn i två olika stycken, Hans Fagerhed och Jörgen Lindberg på eufonium respektive saxofon framförde "Koppången" och Kenneth Eriksson, som också är orkesterns dirigent, spelade solofagott i "Gabriellas sång". Även slagverkssektionen fick synas lite extra i stycket "Dawn breaks at shinto shrine".

Trots att söndagen lockade med vackert väder hade också ganska många letat sig till kyrkan: omkring ett hundratal hade kommit till Arbrå och nästan lika många kom till Rengsjö på måndagen. Det var andra året som Bollnäs Blås bjöd in till vårkonsert och förhoppningsvis kan det bli en tradition att få möta våren med finstämd blåsmusik.

Anders Larsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel