Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Vårfixardagar i Långhed

Det som göms i snö kommer upp i tö! Men den devisen tog sig många engagerade i Långhed till en av vårfixardagarna.

För att få det fint inför resten av året så är det viktigt att hjälpas åt för att få det fint. På lördagen den 10 april och söndagen den 18 april så hjälps vi åt vid bygdegården mellan 9-15. Avbrott för fika och sen lunch med kolbullar utlovas. Många kom och fixade/jobbade utomhus i lördags och mycket blev gjort.

Gården blev krattad, skräp plockat, julgranen forslades bort, buskar sågades ner, grillstugan sågs över och planering av nästa söndags jobb gjordes. Hälges drömpark skapas successivt och nästa steg att knyta ihop Långheds bygdeförening på bygdegården med Långheds idrottsföreningen uppe på Bagarmyran går framåt. Marken som stigen går över tillhör Långheds byamän och med i arbetet dessa dagar är medlemmar i de olika föreningarna.

Samarbete på hög och synnerligen god och trevlig nivå. Nästa söndag hoppas vi bli ännu fler och vi gräddar ännu fler kolbullar.

Margareta Englund, Alfta

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel