Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Vårfint på Rogsta hembygdsgård

Söndagen den 2 maj samlades frivilliga och styrelsen för en fixardag på Rogsta hembygdsgård. Trots att Charlotta Berglo Carlsson öppnade med en kulning, lyckades inte lockropet attrahera ytterligare närboende deltagare, men den tappra skara som samlats hade en trevlig och flitig förmiddag! Tunet krattades, hängrännor ränsades, gården städades både ute och inne, och det donades med varmvattenberedare och annat fix inför sommarsäsongen. Det förbereddes även för att ta emot husbils- och husvagnsbesökare, då ställplatserna öppnar igen måndag 3 maj.

Trots att föreningens sommaraktiviteter tillsvidare är inställda på grund av corona, fortsätter man att, som vanligt, jobba med utveckling och reparationer för att vara redo när det återigen går att samla bygdens folk. Snart är även de vandringsleder som utgår från gården färdigmärkta, och föreningen söker folk som vill prova lederna för att eventuella tveksamheter ska kunna åtgärdas. Om du är sugen på att testvandra kan du anmäla dig via Facebooksidan.

Solen sken på arbetslaget och vid lunchtid avslutade man med fika och korvgrillning vid de nysnickrade utemöblerna.

Charlotta Berglo Carlsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel