Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Våravslutning hos Bollnäs Filateli- och vykortsförening

Varför blåste postryttaren i sitt horn - när han närmade sig ändstationen? Det var en av frågorna i tipsrundan när Bollnäs Filateli- och vykortsförening höll våravslutning i Lenninge byalokal.

Ett av svarsalternativen var: "för han var hungrig och ville ha maten på bordet". Rätt svar var: " för att tala om för näste postryttare att nu var det tid göra sig klar för avfärd".

Tipsrundan går alltid till skäkten i Lenninge och då regnar det aldrig. Sju stycken hade alla 12 rätt så antalet vinster (som var färre) lottades ut. Konstruktör var Kjell Holmgren.

I övrigt förekom vanligt lotteri men även vårens närvarolotteri som vanns av Åke Persson följd av Torulf Andersson. Åke hade dessutom gjort i ordning en fotoutställning med äldre bilder från Bollnäs samt lite järnvägsfoton. Kassören, Johnny Sundin, höll sin hand över alla ekonomiska transaktioner och släppte inget oklart kvitto över bron.

Torulf Andersson berättade om lyckade köp av lådor med diverse innehåll båda här hos oss men även från annat håll. En låda innehöll danska sedlar vilka han kunde använda på den årliga Danmarkssemestern. I en annan fann han ett tyskt märke som tryckts till den olympiad Tyskland senare bojkottade. Några få märken kom ut på marknaden och står för 40 000 euro (marknadspriset brukar vara en bråkdel av katalogpriserna). Han trodde det var en förfalskning. Vi ser fram emot ett resultat (då vi kan tycka det var en kul grej - eller bli avundsjuka)!

I en av våra egna auktioner fann Torulf i en 10- kronorslåda ett märke som stod i flera hundra! "Om man tittar till - då syns det" som Torulf blygsamt uttryckte det. Till saken hör att det dels kräver mycket kunskap dels att man köper en hel del.

Auktionen omfattade 69 objekt och de flesta blev sålda. Det dyraste var ett dansk album, med bland annat, en viss sorts grönländska märken i både stämplat och ostämplat för 1 200 skr. Två handlare var på plats, Ulf Johansson och Nils-Johan Borrsjö, och de verkade sälja ett och annat. Marianne Alsing och Hugo Forsberg skötte fika- och korvförsäljningen, ett mycket viktigt inslag i dagen som varade mellan kl 12.00-15.00.

Vi hade gäster både från Medelpad, Dalarna och Gästrikland. Vår nye ordförande Ylva Holmgren både inledde och avslutade dagen och meddelade att hösten för vår del börjar i september!

Stefan Jonäng

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel