Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Våravslutning för Ljusdals Scoutkår

På Nationaldagen hade Ljusdals Scoutkår våravslutning på Ljusdals Hembygdsgård med lekar, märkesutdelning och fika. Men vi scouter tar inte sommarlov utan för oss är sommaren höjdpunkten på scoutåret, med läger mm då vi får praktisera allt vi lärt oss under vintern.

Utmanarna (15-18 år) har förberett en resa till Italien för att hälsa på scouter strax utanför Rom. Som Utmanare förväntas man ”vara fullärd” och de har planerat resan själva och kommer att åka utan ledare.

För Spårare, Upptäckare och Äventyrare blir det ett läger på hemmaplan ”Våga Måga – Hållbart 2019” ett läger med miljö och hållbarhet i fokus. Familjescouterna (0-7 år), som kåren startade i höstas, ska ha sin första hajk i Tryggvik. De barn som vill får sova i ett ”barntält” men det är självklart tillåtet att krypa in i föräldrarnas tält efter en massa spännande upplevelser och ett lägerbål på kvällen. Kåren kommer också att delta i Prideparaden i Järvsö för att visa att vi tycker att alla är lika mycket värda.

I början av september startar scouterna igen. Vi kommer att bjuda in till en Prova-på-kväll så håll utkik efter vår annons i Ljusdals-Posten.

Vår nestor Ingegärd Skalberg delade ut Scouternas Förtjänstmärke till tre ledare som gjort ett förtjänstfullt arbete som ledare och eller funktionär i Scouterna. Hans Persson tilldelades Silver för 10 års, Icka Cavallin tilldelades Guld för 15 års och Jan Knutsson tilldelades Guld och Emalj för sina dryga 25 års förtjänstfulla arbete för Scoutrörelsen.

Scouterna tågade in med flaggan och hissade den och så kunde Nationaldagsfirandet börja. I fanborgen deltog, förutom scouterna, också Friluftsfrämjandet och Ljusdals Folkdanslag.

Anna-Karin, Icka, Cavallin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel