Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Väntjänsten och dess volontärer är en ljuspunkt för många

Väntjänsten i Edsbyn bjöd en kväll in till adventsfest på Pingstkyrkan. Ett femtiotal av cirka sjuttio frivilligarbetare hade hörsammat inbjudan.

Frivilligarbetarna fick motta stora tack från både väntjänstsamordnare Birgitta Froms-Andersson och ordförande Ove Häggbom för sina goda volontärinsatser. Man fick lyssna på och delta i sång och musik med Tord Berbres och Bror Fagerhof, höra diktläsning av Anna-Britt Lind Ung, äta god soppa, dricka kaffe, vara med på lotterier och en avslutande andakt. Under kvällen avtackades också väntjänstsamordnaren Birgitta Froms-Andersson, som går i pension vid årsskiftet.

Väntjänsten i Edsbyn har funnits under cirka 30 år och blev en egen förening för ungefär 15 år sedan. Verksamheten går ut på att hjälpa äldre och andra behövande med det dagliga. Det kan vara besök, telefonkontakter, att vara följeslagare till hälsocentralen, tandläkaren och inte minst till "Ljuspunkten".

Ljuspunkten är en samling en gång i veckan i Smyrnakyrkan. Det är en verkligt uppskattad sammankomst med varierande program, sång musik diktläsning med mera, som samlar ett åttiotal äldre varje tisdag under säsongerna. I Ljuspunkten är cirka 25 frivilliga engagerade i fem olika serveringsgrupper. Vi kan konstatera att Väntjänsten och dess volontärer utför ett ovärderligt arbete. Behoven är onekligen många.

Ingvar Karlberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel