Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Vandring längs den nyrustade Svågaleden

Nu är Svågaleden röjd från vindfällor och ris och tydligt uppmärkt med orangea markeringar och nya skyltar.

Pingstafton 9.00 samlades 16 morgonpigga, glada och hurtiga vandrare i Björsarv för att gemensamt åka en bit bortom Skäftesvallen för att provvandra. Det började med en kort vandring över en blöt myr och gammal vacker skog innan vi kom fram till Skäftesvallen där vi stannade till och tittade in i vallstugan och tankarna gick till dessa människor som strävat och slitit där.

Sedan fortsatte vår vandring mot Trossnarvsvallen, som delvis gick genom Lomtjärns naturreservat. Där var mycket blöt myr, en del ny spång var på plats, men mer spång är på väg då kan man gå torrskodd. Efter halva sträcka tog vi en välförtjänt fikarast. Många sura fötter men inga sura miner!

Så gick vi vidare mot Trossnarvsvallen där solen tittar fram. Gick runt och tittade in i alla stugor och förundrades igen över livet förr! Efter ännu en välförtjänt vila gick vi vidare ner mot bilar som väntade mellan södra och norra Trossnarvssjöarna. Där en del avbröt sin vandring medan två vandrade vidare till Stavarevallen och Brännås. Ett gäng glada, nöjda och trötta vandrare som skildes efter en väldigt trevlig och givande dag.

Ilona Eriksson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel