Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Välbesökt på Bjuråkers bibliotek när Anneli Pietikäinen bjöd in till boksläpp

Det var trångt på Bjuråkers bibliotek i Friggesund under tisdagen när Anneli Pietikäinen firade utgivningen av sin tredje bok.

Annons

Boksläppet firades med drop in under bibliotekets öppettider. Totalt kom ett 40-tal besökare för att lyssna till uppläsning av dikterna och författarsamtal samt njuta av hembakt gofika. Boksläppet inleddes med traditionsenlig bandklippning och Anneli fick en rungande applåd av besökarna.

Anneli Pietikäinen har tidigare gett ut två barnböcker, men är nu aktuell med diktsamlingen Nyanser där dikterna handlar om naturen och dess nyanser.

– Dikterna är skrivna finurligt och i all enkelhet, säger Anneli. Jag önskar att fler ska kunna njuta av poesi. Poesi behöver inte vara svårt.

Hon ger ett exempel på en av dikterna ur diktsamlingen Nyanser, en dikt som känns aktuell nu under höstens bärplockartider:

någon kastade

pärlor av blått

över mossbeklädda

marker

sen

kastade någon

pärlor i rött

över mossbeklädda

marker

.

När Anneli gav ut sina första två böcker firade hon inte detta nämnvärt. När det nu var dags för den tredje boken bestämde hon sig för att det var dags för ett firande. Att skriva en bok är en lång process och det ligger mycket arbete bakom. Att boksläppet skulle hållas på Bjuråkers bibliotek var för henne självklart eftersom hon bor i bygden.

Kvällen avslutades med utlottning av böcker och Anneli pustade ut, trött men glad:

– Det här gör vi om, säger hon och skrattar.

Hennes nästa projekt är konstutställningen Tid. Men det finns även planer på flera böcker. Och det är därför inte otänkbart att det blir ett nytt boksläpp så småningom.

Carola Forslund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel